Dubrovačka rivijera

Dubrovačka rivijera proteže se od rijeke Neretve do rta Oštro koji se nalazi na samom jugu Hrvatske. Podijeljena je na dva dijela koji čine donja Neretvanska dolina i uski obalni dio podno Dinarskog masiva s pripadajućim otocima.

Dubrovačku rivijeru sačinjavaju zaljevi, uvale, plaže egzotične ljepote, otoci prekriveni šumom čija bujna mediteranska vegetacija stvara poseban i opuštajući ugođaj. Ovo područje obiluje mjestima povijesnog značaja, zanimljive kulture, bogate prirode i renesansnim obilježjima.

unnamed (1)

Cavtat – odlikuju ga predivne palače i ljetnikovci. Ovdje možete uživati u miru skrovitih uvala i dugih šetnji uz more, uz pogled na male otočiće koji su se smjestili pred morskim vratima ovog grada.

Klek – ovo malo mjesto s tek dvjestotinjak stanovnika krasi velika šljunčana i osvijetljena šetnica uz more – Lungo Mare, koja spaja Klek s mjestom Radalj. Klek je odlična destinacija za obiteljski odmor.

Otok Lopud – smješten sjeverozapadno od grada Dubrovnika, ovaj je otok dio elafitskog otočja, a krase ga dva prekrasna zaljeva: Lopudski zaljev i Šunj. U zaljevu Šunj je jedna od najljepših pješčanih plaža na Jadranu.

Trsteno – ovo romantično mjesto poznato je po 500 godina starim spomenicima prirode i gigantskim azijskim platanama. Uživajte u vrtu s ljetnikovcem, akvaduktom, mlinicom, baroknom fontanom…

Ston – Stonske Zidine s Kulama i tvrđavama su jedan od većih srednjovjekovnih urbanističkih pothvata u ukupnoj dužini od 5.5 km, sa 40-ak kula i 5 tvrđava. Poznata je i stonska solana.